Klättra upp för tråden – dags att ta sig vidare på egen hand

Imse är en liten spindel, en alldeles vanlig lite spindel. Hon vill leva ett lugnt och stilla liv med sin sambo och sina barn. Hon älskade sin sambo och såg fram emot ett långt liv i samverkan med honom där de kunde spinna många nät tillsammans. Men det blev inte som hon trodde.

Istället blev hennes liv en helvetes storm, där regn haglade ner på henne med allt större kraft. Det började men en lite vindpust, inget farligt eller så. Men stormen blev starkare och starkare med åren. Den slog och tjöt. Dunder och blixtar ljöd genom dagar och nätter. Imse led, blödde och försökte göra sig så liten som möjligt. Hon var tyst, då stormen stoppade hennes röst från att bli hörd, hotande om att bli än värre. Hon fortsatte så gott det gick och gjorde allt hon kunde för att behaga stormen och nå ett slut.

Till slut stod hon i stormens öga och kunde hoppa ut ifrån hela stormen. Hon skyndade iväg till lä under blad, där stormen inte kunde nå henne. Stormen fortsatte att härja ett bra tag tills den till slut försvann.

Solen kom fram. Med stärkande ljus och värme, vågade sig Imse ut igen. Solen närde henne, helade och gav Imse ny energi. Hon vågade ta nya steg att bygga samman sitt hus med sina barn igen. Hon lagade sina nät, span nya nät på nya ställen. Imse träffade andra spindlar som till skillnad från stormen, ville vara med henne, trodde på henne och beundrade hennes kunnighet i att spinna nät. Hennes barn skrattade igen och till stora förvåning, skrattade Imse också igen. Var dag var ett äventyr, fyllt av nyfikenhet och energi, allt i en lugnare tillvaro med glädje, kärlek och skratt.

Imse finns till för kvinnor som vill göra positivt. Det är ett nätverk tillsammans med andra spindlar som vill dela, vill göra mer och vill prova olika nya vägar framåt. Spindlar som vill se solen varje dag.